Vaniljglass, persikor och knäckflarn med pumpakärnor

 
Recept på Knäckflarn med pumpakärnor:
30 flarn, under 30min
 
1 dl pumpakärnor
1/2 tsk salt
75g smör
1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde
2 msk mörk sirap
1 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
 
1. Sätt ungnen på 200°C.
2. Rosta pumpakärnorna tillsammans med saltet i en torr het stekpanna tills de blir gyllenbruna.
3. Smält smöret i en kastrull
4. Grovhacka pumpakärnorna och rör ner dem tillsammans med havregryn, socker, grädde och sirap i smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smörblandningen.
5. Klicka ut ca 2 tsk smet till varje kaka på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tänk på att de flyter ut, så lägg dem inte för tätt. (mina blev till en stor kaka så jag rekomenderar max 5st per plåt med mycket mellanrum)
6. Ställ in i ugnen 5-6 minuter så att kakorna får en fin gyllenbrun färg. Servera i glass med varlfi frukt eller bär och glass. Eller så kan du äta dem som en kaka.
 
Tips: Bryt dem i mindre bitar om du vill ha dem i glass.
 
 
baka - bakning - bild - bilder - efterrätt - glass - knäckflarn med pumpakärnor - lördag - recept